Wwoof en whales - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van nieuwzeeland2006 - WaarBenJij.nu Wwoof en whales - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van nieuwzeeland2006 - WaarBenJij.nu

Wwoof en whales

Door: Ingrid & Redmer

Blijf op de hoogte en volg

19 Mei 2006 | Nieuw Zeeland, Wellington

Kia Ora allemaal,

De foto's bij het onderstaande bericht staan zoals gewoonlijk op: http://nieuwzeeland2006.mijnalbums.nl

Hier is weer een nieuw verhaal over ons verblijf in NZ.
Op ons laatste Wwoof-adres in Christchurch hebben we de tuin 'winterklaar' gemaakt. We hebben de groentetuin omgespit en nieuwe bedjes gemaakt, peastraw tegen het onkruid uitgelegd, 'heaps' of tuinafval verbrand, schoongemaakt, bomen gesnoeit en nieuwe plantjes geplant. Op de vrije dagen die we hadden zijn we Christchurch(Chch) ingeweest en over de nabij gelegen bergen gereden. Op mijn verjaardag(ook een vrije dag) zijn we naar het Antarctisch Centre geweest, Chch is namelijk het vertrek punt voor de meeste zuidpool expedities. Dat was een erg leuk en informatief museum. Ook zijn we nog naar het Canterbury Museum geweest, wat vergelijkbaar is met het Otago museum.

Als we weer vertrekken uit Chch gaan we richting Arthurs Pass, die steken we over en gaan de volgende dag weer Lewis Pass over richting Hanmer Springs :-) Daar badderen we tot 2x toe in de hot pools... Daarna gaan we verder richting Kaikoura (whale city of NZ). Daar staan we erg vroeg op, om whales te gaan watchen. En het vroege opstaan wordt beloond, we spotten 2 'spermwhales', Noodle en Tono(zie ook foto's). Dat was echt geweldig om te zien. Op de terugtocht zien we ook nog seals, Dusky Dolphins en een albatross. Als we weer aan land staan bezoeken we nog de Maori Leap Cave, een door de zee gevormde grot die pas een halve eeuw geleden gevonden is... Ook erg mooi en niet zo toeristisch als het whale watchen.

Daarna rijden we door naar het noorden, naar Blenheim. Vanuit daar rijden we nog verder naar het noorden, richting Nelson en Golden Bay waar we nu verblijven.(het motto in deze bay is: chill, dus dat zullen we maar doen dan:-) )
Hier zullen we blijven tot dat we de 25e vanuit Picton weer terug varen naar Wellinton/Noord Eiland.

Groeten,

Redmer & Ingrid

PS.
Er is nog een ander/nieuw verhaal over de Abel Tasman Coastal Track die we de afgelopen dagen hebben gelopen.

• 19 Mei 2006 - 08:11

Mama Winschoten:

kreeg vandaag wél bericht van jullie nieuwe verhaal!dus nu werkt het weer.Wat hebben jullie al veel gezien en beleefd.Zo'n hot pool lijkt me ook wel wat! De lente heeft nu even een dipje hier..
    groeten en have fun! mama

• 19 Mei 2006 - 12:37

Broer:

Het regent hier niet te zuinig, dus jullie hebben het een stuk beter. Mooi die walvissen. Die trail zag er ook mooi uit, hoewel ik toch eigenlijk niet zo'n wandelaar ben. Veel plezier verder.

• 23 Mei 2006 - 11:47

Liebeth:

Ik geniet van jullie verhalen. Wat zien jullie veel. Wij hebben een geweldige bruiloft van Harald en Carolien gehad.

• 23 Mei 2006 - 11:49

Liebeth:

• 01 Juni 2006 - 08:00

Anneke En Arie:

We hebben de verhalen met veel plezier gelezen. We blijven jullie volgen en hopen dat je tijdens het laatste deel van de reis nog veel zult zien en beleven.