Weer een week farmen - Reisverslag uit Whataroa, Nieuw Zeeland van nieuwzeeland2006 - WaarBenJij.nu Weer een week farmen - Reisverslag uit Whataroa, Nieuw Zeeland van nieuwzeeland2006 - WaarBenJij.nu

Weer een week farmen

Door: Redmer

Blijf op de hoogte en volg

28 Maart 2006 | Nieuw Zeeland, Whataroa

Hier alweer een nieuw bericht om het vorige niet al te lang te maken.

Zoals bekend, zijn we sinds vorige week dinsdag bij Phil, in Whataroa, aan de westkust van het zuidereiland.
Phil is een 'beef farmer', oftewel koeienboer die dus niet melkt, maar slachtvlees 'produceert'. Op het moment heeft hij zo'n 200 tot 300 koeien, en daarbij nog eens een behoorlijke kudde schapen. Deze zijn ook voor het vlees, en een beetje voor de wol.

Toen we aankwamen konden we bijna direct aan de slag, 2 koeien zouden de volgende dag worden opgehaald om geslacht te worden vanwege mogelijke TB. Het werd dus koeien drijven en de goeie 2 achter houden.
De volgende ochtend werden deze 2 ingeladen en afgevoerd. Daarvoor hadden we de andere kudde al verplaatst en nieuwe hekjes aangebracht. 's Middags maaiden wij het gazon om het huis terwijl Phil het hooi maaide.
Donderdag begonnen we weer met het verplaatsen van de koeien, en daarna echte hekjes timmeren en verbeteren voor de schapen die er anders onderdoor kruipen...
's Middags ging Ingrid verder hekjes maken terwijl ik op de tractor het hooi ging keren om beter te drogen.

Vrijdag was onze vrije dag. We zijn toen wezen kayakken op de Okarito Lagoon, hier vlakbij. Deze lagune is heel populair bij allerlei soorten watervogels(oa de White Heron, witte reiger). Dit was een geweldige dag met super weer en een mooie omgeving. We kayakten door kreekjes en over de lagune zelf met het uitzicht op de Southern Alps.
(zie ook de foto's op de fotopagina!!)

Zaterdag was weer een werkdag en was het hooidag. Het werd gebaald, en opgeladen. Wij plukten ondertussen de appels van de bomen die al werden aangevreten door de vogels. Na het hooien was het tijd voor een barbeque, met vrienden en alle kinderen...

Zondags werd ik helaas wat ziek wakker en ben 's ochtends niet wezen werken. Ingrid daarentegen is de grote hooibalen van het land gaan halen met 2 tractors. Ze reed daarbij nog de andere tractor aan, zonder gevolgen dat wel! Voor het avondeten nog schapen die geschoren zouden worden de scheerstal ingedreven(met behulp van de honden), en dat konden de wollige beestjes niet echt waarderen.
De volgende ochtend begon weer met het verplaatsen van de stieren, wat vanochtend helaas niet zonder problemen verliep. De helft van de kudde ging halverwege de andere kant op, en toen ze weer goed gingen besloten ze nog een boswandelingetje te maken... Uiteindelijk kwamen ze allemaal in de goeie wei terecht, muv 3 koeien.
De rest van de dag hebben we besteed aan het repareren van het hekwerk voor de schapen en het bij elkaar drijven van de schapen. Daarna heeft Phil ons alleen gelaten, om in Queenstown te gaan skydiven.
Op dit moment passen wij dus op de farm, wel met assistentie van Phils moeder. Vanochtend met succes de koeien naar de goeie weides gebracht en bijna de verloren koeien gevangen...
De rest van de dag besteed aan het uploaden van foto's en typen.

Het weer de afgelopen week is super geweest, alleen gister ochtend hebben we wat regen gehad. Voor de rest was het allemaal zonneschijn, en wat voor zon....

Tot de volgende keer!!

Redmer

Dit is onze nieuwe link waar de foto's staan!

• 28 Maart 2006 - 08:37

Kristel:

He Ingrid (en Redmer),
    Leuk om te lezen wat jullie allemaal meemaken! Het ziet er allemaal supermooi uit op de foto's. Geniet er van!

X Kristel

• 28 Maart 2006 - 18:53

Papa/tilburg:

Prachtige foto's/schitterende natuur en, gelukkig, eindelijk gemolken koeien. Overigens, dat van die "uiteraard" luie ouders snap ik niet!!!!!!!!

• 29 Maart 2006 - 19:09

Mama Winschoten:

ik heb geen bericht gehad van een nieuw verslag, heb me wel opgegeven. Wat een leuke foto's en wat is het daar mooi.We genieten mee!